Lanthieri - Barbera 6x0,75L

incl. VAT, plus shipping

Delivery Time 1 - 3 Business days

Višnja, robidnica, cimet, janež, karamela, slivova marmelada ... V ustih nam daje eleganten in žameten občutek, z dolgim aromatičnim vtisom. 


 | Vonj: | Višnja, robidnica. Najdemo tudi zorilne note, ki spomnijo na cimet, janež, karamelo, slivovo marmelado.  
 | Okus: | Je povsem suha, bolj živahnega značaja in mehkih taninov. Zaključek je srednje dolg z aromo prezrelega sadja in sladkih začimb.

Barbera je v naše kraje zašla iz italijanskega Piemonta. Tam so jo zaradi živahne kislosti in lažjega telesa poznali kot vino na katerega so prisegali delavci. Danes barbero poznamo kot sorto, pri kateri smo vinarji naredili velik napredek, zato nam vrhunske, zrele in močne barbere niso več tuje. Na Vipavskem barbero gojimo na višjih, zračnih legah in pustih lapornatih tleh. Rasti mora umirjeno, z malo pridelka, ki zori v sredino oktobra. Grozdne jagode smo pri nekoliko višji temperaturi macerirali deset dni, nato je bilo mlado vino pretočeno v lesene sode manjših volumnov, kjer je opravilo jabolčno – mlečno fermentacijo in zorela dvajset mesecev. Sledila je polnitev.

Alkohol:  13,0 % vol.
Skupne kisline:  6,6 g/L
Sladkor:  3,8 g/L  
Letnik:  2018
Serija:  58

Size or Dimensions

Created with Sketch.

6 x 0.75l

Product Details

Created with Sketch.

 |  Kombinacija s hrano:: | Barbera se dobro kombinira s hrano iz žara ali s testeninami, kjer so
osnova paradižnikove omake, česen, olive. Dobro sovpada s pečeno svinjino ali divjim prašičem, pečeno jagnjetino, polpeti s paradižnikovo omako, klobasami na žaru, z zajčkom v spremljavi oliv, …

Special Instructions

Created with Sketch.

This is a good place for any specific policies or shipping restrictions that might apply to this product.