Lanthieri - Pinela 6x0,75L

incl. VAT, plus shipping

Delivery Time 1 - 3 Business days

Veliko belega in tropskega sadja. Nežnega značaja, z izrazitim in daljšim okusom.
 | Vonj: | V vonju prepoznamo marelico, belo breskev, ne manjka niti tropskih vonjav, kjer je vonj manga najbolj izrazit. 
 | Okus: | Nekoliko lažja, prijetno sveža, mineralna. Okus je izrazit in traja dalj časa. Obilo belega sadja se izpostavi v pookusu. 

Pinela je avtohtona vipavska sorta, ki raste predvsem na pobočjih zgornjega dela Vipavske doline. Ne prenese visoke vlage in rada šibko raste, zato ji ustrezajo manj bogata, lapornata tla in soncu izpostavljene lege, kjer so jo sadili že naši nonoti. Zori pozno in razvije nižjo stopnjo sladkorja, beremo jo izključno ročno v sredini septembra.

Pinele ne cenimo samo Vipavci. Postala je zanimiva in prepoznava sorta, ki jo poznajo že marsikje. Prepoznavna je po svojem nežnem vonju belega sadja in delikatnim, aromatičnem okusu, ki traja dolgo
 
 Alkohol: 12,5 % vol.
Skupne kisline: 6,1 g/L
Sladkor: 2,6 g/L
Letnik:  2021
Serija:  29

Size or Dimensions

Created with Sketch.

6 x 0.75l

Product Details

Created with Sketch.

 |  Kombinacija s hrano: | Pinelo lahko ponudimo k vsem vrstam lažjih jedi, nežnejših okusov. Dobro se poda k jedem s svežo ali pečeno zelenjavo, ribam ali morskim sadežem. Dobra kombinacija z začetnimi zelenjavnimi jedmi

Special Instructions

Created with Sketch.

This is a good place for any specific policies or shipping restrictions that might apply to this product.