Terase - Chardonnay 6x0,75L

inkl. MwSt., zzgl. Versand

Lieferzeit 1 - 3 Werktage

Zrelo tropsko sadje in začimbe, močno. Chardonnay s karakterjem.
 |Vonj: | Zrel ananas, pečena jabolka, maslo. Suha limonina skorja v odtenku.
|Okus: | Mehak, kremaste teksture, z močno aromo. Nežna kislost vino ohranja živahno. Prvi občutek je sladkoben, poln. Spremlja ga dolga sadna aroma. Chardonnay, ki nase opominja dolgo časa.

 

Chardonnay je ne-aromatična sorta in je svetovno ena najbolj zastopanih. Zori zgodaj, daje v vina nevtralnega profila in močnega telesa, ki se rada negujejo v leseni posodi. Chardonnay 'Terase' je delno macerirano, leseni posodi dozoreno vino.
Pobočja Vipavskih gričev so na karbonatnem skeletu osnovana tla, prst je revna, sestavljena iz preperelega laporja z manjšim delom ilovice. Na terasah zasajene trte rastejo šibkeje in dajejo manj pridelka. V tukajšnjih vinogradih grozdje bolj rano in slajše zori.
30 % grozdja smo drozgali in macerirali nekaj dni, 70% grozdja pa smo stiskali takoj ob prevzemu. Naravno prisotnim kvasovkam smo omogočili pogoje za spontano fermentacijo, ki se je odvila v 500 L lesenih sodih. Po letu dni zorenja na lastnih drožeh smo vino pripravili na stekleničenje.
Vino je prijetnega in intenzivnega vonja, z veliko sekundarnih zaznav. Okus pa poudarjen, aromatičen in dolg.
 
Alkohol:  13,5 % vol. 
Skupne kisline:  4,3 g/L 
Sladkor:  2,4 g/L  
Letnik:  2018
Serija:  44

Size or Dimensions

Created with Sketch.

6 x 0,75l

Product Details

Created with Sketch.

 |Kombinacija s hrano: | Chardonnay močnega svetujemo k belem mesu ali močni ribi v spremljavi kremastih omak, mesu na žaru z več maščobe. Tudi k pečenemu in ustrezno začinjenemu fazanu ali prepelici.

Special Instructions

Created with Sketch.

This is a good place for any specific policies or shipping restrictions that might apply to this product.