Terase - Pinot Grigio 6x0,75L

incl. VAT, plus shipping

Delivery Time 1 - 3 Business days

Zrel in krepak Sivi pinot, z veliko sadnih zaznav.

|Vonj:| Sveža marelica, kutina, suhi mandlji.

|Okus:| Mehek in kremast prvi vtis, z nekaj živahne kislosti. Okus je močen, lepo zaokrožen. Vseskozi nas spremlja prijetna aroma marelic in mandljev.

 

Sivi pinot, ki ga poznamo tudi pod mednarodnim sinonimov Pinot Gris (Pinot Grigio) izhaja iz Francije (Burgundija), naj bi se kot mutacija sorte Modri Pinot. Gojimo ga širom po svetu in se kot vino predstavlja v zelo različnih slogih. Pobočja Vipavskih gričev so na karbonatnem skeletu osnovana tla, prst je revna, sestavljena iz preperelega laporja z manjšim delom ilovice. Na terasah zasajene trte rastejo šibkeje in dajejo manj pridelka. V tukajšnjih vinogradih grozdje bolj rano in slajše zori.
PINOT GRIGIO 'Terase' je pridelan iz grozdja dveh, skrbno izbranih vinogradov, kjer so bile obremenitve vinske trte majhne, grozdje pa je ob trgatvi doseglo zelo visoko zrelost. Brano je bilo ročno, nežno stisnjeno, spontano fermentirano v 500 L sodih in leto dni zoreno na sedimentu lastnih kvasovk.
Vino je prijetnega in izrazitega vonja, zaznamo tako sortne, kot zorilne vonje. Okus pa poudarjen, aromatičen in dolg.


Alkohol:  14,0 % vol. 
Skupne kisline:  5 g/L 
Sladkor:  2,8 g/L
Letnik:  2019
Serija:  35

Size or Dimensions

Created with Sketch.

6 x 0,75l

Product Details

Created with Sketch.

 |Kombinacija s hrano: | Škampi, rdeče ribe, morske solate, hobotnica. Tudi teletina, jagnjetina in ustrezno začinjena perutnina.

Special Instructions

Created with Sketch.

This is a good place for any specific policies or shipping restrictions that might apply to this product.