Vipavec 6x0,75L

inkl. MwSt., zzgl. Versand

Lieferzeit 1 - 3 Werktage

Eleganca in prvobitnost Vipavske doline.

 | Vonj: | Vonj je sestavljen, spomni nas na suhe marelice, suho lupino citrusov, beli poper. Zaznavna je zorilna nota, ki spominja na kostanjev med. 
 | Okus: | Okus srednje poln, srednje močan. Mehak in rahlo pikanten, harmoničen. Nežni tanini dajejo vinu dolžino, ki se v zaključku prepleta z aromo suhe marelice in medu.

Vipavec - tradicionalna zvrst vinskih sort na Vipavskem obstaja najbrž že odkar tukaj gojimo vinsko trto. Iz zgodovinskih zapisov (Vinoreja, 1844) lahko zasledimo, da smo Vipavci obdelovali vinograde z mešanim sortnim sestavom. Prevladovale so bele sorte: Zelen, Pinela, Rebula, Malvazija, Rizling, Klarnica, … , ki so še dandanes zastopane v vipavskih vinogradih.
Grozdne jagode Rebule in Malvazije smo teden dni macerirali, rahlo stisnili in napolnili v 500L lesene sode, kjer sta spontano fermentirali in leto dni ležali na lastnih drožeh - za telo in strukturo. Zelen, hladno maceriran, fermentiran v posodah iz nerjavečega jekla dodaja svežino in delikaten vonj. Laški rizling in Pinela za mehkobo in fineso.
Vipavec je tudi zvrst, ki klet Vipava 1894 spremlja še od njenih začetkov in ostaja poklon vipavski tradiciji, zemlji in vinogradniku.
 
 Alkohol: 12,5 % vol.
Skupne kisline: 4,6 g/L
Sladkor: 2,5 g/L
Letnik:  2018
Serija:  38

Size or Dimensions

Created with Sketch.

6 x 0.75l

Product Details

Created with Sketch.

 |Kombinacija s hrano: | Poda se k nevtralnim jedem, delikatnega okusa. Kombiniramo
ga lahko k delikatnim rižotam in testeninam, ribam. Karpačo.

Special Instructions

Created with Sketch.

This is a good place for any specific policies or shipping restrictions that might apply to this product.